(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada demografik o‘zgarishlarning iqtisodiyotga ta’siri va ularni matematik usullar yordamida tahlil qilishning ahamiyati yoritilgan. Aholi sonining o‘sishi, yosh tarkibi, migratsiya jarayonlari iqtisodiy rivojlanish bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, matematik modellar orqali demografik jarayonlarni prognoz qilish usullari va ularning iqtisodiy qarorlar qabul qilishdagi o‘rni tahlil qilingan.