(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada o‘zbek va rus tillari tizimidagi evfemizmlarning o‘ziga xos xususiyatlari qiyosiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqotda ijtimoiy, maishiy va fiziologik jarayonlarni ifodalashda qo‘llaniladigan yumshoq iboralarning tillararo o‘xshashligi va milliy farqlari ochib berilgan. Evfemizmlarning nutq madaniyatini yuksaltirishdagi roli va ularning pragmatik vazifalari tahlil qilingan.