(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinf "Oʻqish kitobi"da joy olgan atoqli yozuvchi Safar Barnoyev asarlarining oʻziga xos xususiyatlari va ularni oʻqitish metodikasi atroflicha tahlil qilinadi. Yozuvchining bolalar adabiyotidagi oʻrni, uning hikoya va sheʼrlarining yosh oʻquvchilar dunyoqarashini shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Asarlarning mazmun-mohiyati, badiiy xususiyatlari hamda ularni oʻquvchilar ongiga singdirishning samarali usullari koʻrib chiqiladi. Tadqiqot Safar Barnoyev ijodining oʻquvchilarning nutq madaniyatini, estetik didini va axloqiy fazilatlarini rivojlantirishdagi rolini ochib beradi. Maqola boshlangʻich sinf oʻqituvchilari uchun qimmatli metodik tavsiyalar berishni maqsad qilgan.