(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada 11-13 yoshli dzyudochilarning jismoniy sifatlarini kompleks rivojlantirishga qaratilgan sport pedagogikasining zamonaviy yondashuvlari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqot davomida tezlik, kuch, chidamlilik, egiluvchanlik va koordinatsiya kabi asosiy jismoniy sifatlarning rivojlanish dinamikasi o’rganilgan. Eksperimental guruh va nazorat guruhida 8 oylik pedagogik tajriba amalga oshirilib, zamonaviy yondashuvlar asosida tuzilgan mashg’ulot tizimining samaradorligi statistik tahlil yo’li bilan isbotlangan. Maqolada shuningdek, yoshlar uchun xavfsiz va samarali sport yuklanmalarini rejalashtirishning asosiy tamoyillari hamda tiklanuvchanlik protsesslarini boshqarish usullari muhokama qilingan.