(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada STEAM yondashuvi orqali o’quvchilarda ijodkorlikni rivojlantirish imkoniyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika fanlarini integratsiyalashgan holda o’qitish jarayonida o’quvchilarning ijodiy tafakkuri, mustaqil fikrlashi va yangilik yaratish qobiliyatini oshirishning nazariy asoslari va amaliy usullari ko’rib chiqiladi. Xalqaro tajriba va zamonaviy pedagogik tadqiqotlar asosida STEAM ijodkorlikni rivojlantirishning samarali vositasi ekanligini tasdiqlovchi dalillar taqdim etiladi.