(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada xulq- atvorning psixofiziologik asoslari, yaʼni inson xatti-harakatlarining shakllanishida markaziy asab tizimi, bosh miya faoliyati, nerv jarayonlar, reflektör mexanizmlar hamda temperament va irsiy omillarning oʻrni, inson xulq- atvorini tushunishda psixologik va fiziologik omillar oʻzaro bogʻliqligi ilmiy jihatdan izohlanadi. Bundan tashqari psixik faoliyatning jinsga oid xususiyatlari ham yoritilib, erkak va ayollarga xos psixologik va fiziologik farqlar xulq-atvorda qanday namoyon bo‘lishi tushuntiriladi.