(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola yetuklik va keksalik davrlarining psixologik xususiyatlarini nazariy va empirik adabiyotlar asosida tizimli tarzda yoritadi. Maqolada yetuklikning yosh bosqichlari (yosh yetuklik, o‘rta-yosh va kech yetuklik) va ularning psixologik vazifalari ta’riflanadi; keksalikda kuzatiluvchi kognitiv, emotsional va ijtimoiy o‘zgarishlar tahlil qilinadi.