(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlardan foydalanish orqali bolalarda kreativlikni rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil etiladi. Zamonaviy ta’lim jarayonida bolalarning mustaqil fikrlashi, ijodiy yondashuvi va muammolarni hal etish qobiliyatlarini shakllantirish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Shu nuqtai nazardan, innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish orqali bolalarda kreativlikni rivojlantirish samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi. Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning psixologik xususiyatlari, ularning ijodiy faoliyatga bo‘lgan ehtiyoji hamda qiziqishlari ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, STEAM yondashuvi, interaktiv metodlar, o‘yin texnologiyalari, muammoli vaziyatlar yaratish, loyiha asosida o‘qitish kabi innovatsion metodlarning bolalar kreativligini rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu metodlar orqali bolalarda erkin fikrlash, tasavvur qilish, yangi g‘oyalarni ilgari surish va o‘z fikrini mustaqil ifoda etish ko‘nikmalari shakllanishi asoslab beriladi.