(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada baldog‘ning o‘zbek zargarlik san’atidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Baldog‘ turmush qurish va unashtirilganlik ramzi bo‘lib, sevgi, sadoqat va oila timsoli sifatida qadrlanadi. Maqolada uning turlari, materiallari, tanlash mezonlari hamda narxiga ta’sir qiluvchi omillar haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, baldog‘ning qadimiy ildizlari, zargarlik usullari va zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari ham bayon etilgan.