(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim sharoitida pedagogik qobiliyatlarni rivojlantirishning psixologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Pedagogik qobiliyatlarning mohiyati, ularning tarkibiy komponentlari hamda o‘qituvchi kasbiy faoliyatidagi o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, shaxsning kognitiv, emotsional va irodaviy xususiyatlari pedagogik qobiliyatlarni shakllantirishdagi asosiy psixologik omillar sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada motivatsiya, refleksiya, ijtimoiy idrok va kommunikativ kompetensiyaning pedagogik qobiliyatlarni rivojlantirishdagi ahamiyati ochib beriladi.