(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada katta ijtimoiy guruhlar psixologiyasi, ommaviy ong, ijtimoiy identifikatsiya va guruhiy xulq-atvorning psixologik mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Katta ijtimoiy guruhlar doirasida individlarning o‘zaro ta’siri, ijtimoiy me’yorlar va qadriyatlarning shakllanishi hamda kollektiv ongning rivojlanish jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, ijtimoiy identifikatsiya jarayoni shaxsning guruhga mansublik hissini shakllantiruvchi muhim psixologik omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada guruhiy xulq-atvorning asosiy determinantlari va ommaviy psixologiyaning zamonaviy nazariy yondashuvlari tahlil qilinadi.