(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada tibbiyot yo‘nalishi talabalariga ingliz tilini o‘qitishda (ESP) raqamli texnologiyalar va virtual simulyatsiyalarning tutgan o‘rni hamda ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining so‘nggi yillardagi soha bo‘yicha qabul qilgan qarorlari va ta’limni raqamlashtirish strategiyalari asos qilib olingan. Maqolada 3D anatomik modellar, virtual bemorlar (Virtual Patients) va interaktiv platformalarning talabalarda kommunikativ kompetensiyani shakllantirishdagi metodik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, raqamli vositalarning talaba psixologiyasiga ta’siri, xususan, nutqiy to‘siqlarni bartaraf etish va motivatsiyani oshirishdagi samaradorligi ilmiy jihatdan asoslangan. Tadqiqot yakunida tibbiyot ingliz tili darslarini xalqaro standartlar (OSCE) asosida tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.