(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini o‘qitishda talaba markazli yondashuvni joriy etish jarayonida yuzaga keladigan muammolar va ularning samarali yechimlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida talabalarda uchraydigan psixologik to‘siqlar, xususan, til o‘rganishdagi xavotir (language anxiety), o‘qituvchining nazoratni yo‘qotish qo‘rquvi, vaqt va resurslar tanqisligi hamda auditoriyadagi individual farqlar muammo sifatida ko‘rib chiqiladi. Mazkur muammolarni bartaraf etishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, jumladan, kechiktirilgan xatolarni tuzatish (delayed feedback), “Flipped Classroom” modeli, differensial ta’lim hamda interaktiv metodlar (“Think-Pair-Share”, “Gallery Walk”, “Information Gap”, “Jigsaw”)ning samaradorligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari talaba faolligini oshirish, mustaqil fikrlashni rivojlantirish va samarali o‘quv muhitini yaratishda ushbu yondashuvlarning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.