(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang’ich ta’lim bosqichida STEAM (Fan, Texnologiya, Muhandislik, San’at va Matematika) yondashuvini qo’llash orqali o’quvchilarni xalqaro baholash dasturlari — PISA, TIMSS va PIRLS — ga tayyorlashning nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. STEAM integratsiyalashgan o’qitish modeli o’quvchilarda xalqaro baholash dasturlari talab etadigan funksional savodxonlik, matematik fikrlash, ilmiy-izlanish va o’qish kompetensiyalarini rivojlantirishga qanday hissa qo’shishi ko’rib chiqiladi. Xalqaro tajriba asosida O’zbekiston boshlang’ich ta’limi uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.