(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
ushbu maqolada o‘zbek kulolchilik san’atining tarixiy ildizlari, shakliy xususiyatlari va badiiy ifoda vositalari tahlil qilinadi. Kulolchilikda shakl, hajm, bezak va mazmunning o‘zaro bog‘liqligi milliy maktablar misolida yoritiladi. Rishton, G‘ijduvon va Xorazm kulolchilik an’analari orqali hududiy uslublarning o‘ziga xos jihatlari ochib beriladi. Shuningdek, kulolchilikning yoshlar estetik tarbiyasi va milliy merosni anglashdagi o‘rni asoslab beriladi.