(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ehtimollar nazariyasining iqtisodiyotdagi ahamiyati, uning noaniqlik sharoitida qaror qabul qilishdagi o‘rni va risklarni baholashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, sug‘urta tizimi, bank-moliya sohasi hamda bozor tahlilida ehtimollar nazariyasining qo‘llanilishi yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari ehtimollar nazariyasi iqtisodiy jarayonlarni samarali boshqarish va prognozlashda muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.