(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada badiiy adabiyotda gul timsolining semantik va ramziy xususiyatlari qiyosiy adabiyotshunoslik nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Sharq mumtoz adabiyoti hamda G‘arb adabiyoti misolida gul obrazining g‘oyaviy yuklamasi, estetik vazifasi va falsafiy mohiyati ochib beriladi. Tadqiqot davomida gul timsolining muhabbat, go‘zallik, o‘tkinchilik, ilohiylik va ijtimoiy mazmunlarni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek adabiyotida ushbu timsolning o‘ziga xos talqini va uning badiiy tafakkur rivojidagi ahamiyati tahlil etiladi