(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada adabiy aloqa tushunchasining nazariy asoslari, uning yuzaga kelish omillari hamda asosiy turlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Adabiy aloqaning shakllanish jarayonida tarixiy, ijtimoiy-madaniy va estetik omillarning o ‘ rni alohida yoritiladi. Shuningdek, bevosita va bilvosita adabiy ta ’ sir shakllari, tarjimaning adabiyotlararo muloqotdagi roli, intertekstual munosabatlarning badiiy tafakkur rivojidagi ahamiyati keng ko ‘ rib chiqiladi. Maqolada adabiy aloqaning milliy va jahon adabiyoti taraqqiyotidagi o‘ rni, uning global adabiy jarayon bilan uzviy bog ‘ liqligi asoslab beriladi. Bundan tashqari, adabiy aloqaning zamonaviy bosqichda madaniy integratsiya va adabiy innovatsiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati ham tahlil qilinadi.