(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezisda chakana savdoning iqtisodiy mohiyati, iste’mol bozoridagi funksiyalari va milliy iqtisodiyotdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi chakana savdoning qiymat yaratish mexanizmlari, xizmat komponenti va logistika-zanjirlar bilan uzviy bog‘liqligini aniqlashtirishdir. Metodologiya sifatida tizimli yondashuv, taqqoslash va institutsional tahlildan foydalanildi. Ilmiy yangilik chakana savdoni ko‘pkomponentli xizmat-platforma sifatida konseptuallashtirish va samaradorlik omillarini integrallashgan talqin qilishdan iborat.