(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bo’lajak pedagoglarning boshqaruvchanlik faoliyatini rivojlantirishning pedagogik-psixologik jihatlari o’rganiladi. Pedagogning boshqaruvchanlik faoliyati ta’lim jarayonini maqsadli tashkil etish, o’quvchilar jamoasini boshqarish va pedagogik muloqotni samarali yo’naltirish qobiliyatlarini o’z ichiga oluvchi murakkab kasb ko’nikmasi sifatida talqin etiladi. Maqolada ushbu faoliyatning psixologik tuzilmasi, uni shakllantirishga ta’sir etuvchi omillar, oliy pedagogik ta’limdagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo’llari tahlil qilinadi. Shuningdek, boshqaruvchanlik kompetensiyasini rivojlantirishga yo’naltirilgan pedagogik texnologiyalar va psixologik tayyorgarlik dasturlari yoritiladi.