(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning tanqidiy va ijodiy fikrlash ko’nikmalarini rivojlantirish masalasi pedagogik muammo sifatida o’rganiladi. Zamonaviy oliy ta’lim tizimida ushbu ko’nikmalarning yetarlicha shakllanmasligi nafaqat akademik, balki kasbiy va ijtimoiy faoliyatda ham salbiy oqibatlarga olib kelishi mumkinligi asoslanadi. Maqolada muammoning kelib chiqish sabablari, uni bartaraf etishga qaratilgan pedagogik yondashuvlar, xorijiy va mahalliy tajribalar tahlil qilinadi.