(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada XIX-XX asrlar lingvistikasining ko’zga ko’ringan namoyandasi I.A. Boduen de Kurtenening lingvistik qarashlari tahlil qilinadi. Uning fonema tushunchasini kiritishi va Qozon lingvistik maktabini shakllantirishi kabi hissasi alohida ta’kidlanadi. Maqolada uning tilning psixologik va ijtimoiy tabiati, shuningdek, til o’zgarishlari va tipologiyasi bo’yicha innovatsion g’oyalari ko’rib chiqiladi. Boduen de Kurtenening keyingi lingvistik nazariyalarga, jumladan, strukturalizmga chuqur ta’siri ham muhokama qilinadi.