(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘qituvchi nutq madaniyati va pedagogik kommunikatsiyaning o‘quvchilarning psixologik holati, ta’lim jarayonidagi faolligi hamda shaxsiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. O‘qituvchining nutq ohangi, uslubi va muloqotdagi emotsional ifodadorligi o‘quvchilar motivatsiyasini oshirishda, ularning bilimlarni o‘zlashtirish samaradorligini kuchaytirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada samarali pedagogik kommunikatsiya modelining asosiy tamoyillari, verbal va neverbal muloqot vositalarining o‘quvchi shaxsiga psixologik ta’siri yoritilgan.Tadqiqot natijalari o‘qituvchi nutqining madaniy va emotsional jihatdan boy bo‘lishi ta’lim sifatini oshirishning muhim omili ekanligini ko‘rsatadi.