(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy logistika va ta’minot zanjiri boshqaruvida (SCM) zaxiralarni optimallashtirishning o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada zaxiralarning tasniflanishi, iqtisodiy-matematik modellar, xatarli omillar va ularni bartaraf etish strategiyalari batafsil yoritilgan. Shuningdek, raqamli iqtisodiyot sharoitida zaxiralarni boshqarishning innovatsion usullari tahlil etilgan.