(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida to‘lov tizimi tarkibining institutsional tuzilmasi va to‘lov tashkilotlarining bozor infratuzilmasidagi rolini tahlil qiladi. Tadqiqotda normativ-huquqiy hujjatlar sharhi, institutsional tahlil hamda riskga yo‘naltirilgan yondashuv asosida to‘lov xizmatlari zanjiri baholanadi. Ilmiy yangilik sifatida to‘lov tashkilotlari uchun funksional tasnif va barqarorlik ko‘rsatkichlariga tayangan takomillashtirish yo‘nalishlari asoslanadi.