(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola oʻzbek tilshunosligida yordamchi soʻzlarning semantik xususiyatlarini chuqur tahlil qilishga bagʻishlangan. Yordamchi soʻzlar mustaqil leksik maʼnoga ega boʻlmasada, nutqda turli grammatik munosabatlarni ifodalashda va asosiy soʻzlarning maʼnosini aniqlashtirishda muhim rol oʻynaydi. Tadqiqotda yordamchi soʻzlarning kontekstual maʼno oʻzgarishlari, ularning sintaktik funksiyalari bilan bogʻliq semantik nuanslari hamda nutqiy vaziyatdagi pragmatik yuklamalari koʻrib chiqiladi. Olingan natijalar oʻzbek tilining semantik tuzilishini yanada chuqurroq tushunishga va til oʻqitish metodikasini takomillashtirishga xizmat qiladi.