(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada kichik yuklarni tashish uchun mo‘ljallangan uchuvchisiz uchish apparatlari (dronlar) dizayniga qo‘yiladigan asosiy texnik va funksional talablar tahlil qilinadi. Tadqiqotda dronning yuk ko‘tarish qobiliyati, energetik samaradorligi, korpus materiali, barqarorlik tizimi hamda xavfsiz uchishni ta’minlovchi sensor va boshqaruv modullari asosiy mezon sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, shahar sharoitida ishlashga moslashuvchanlik, ekologik talablar va operatsion ishonchlilik omillari baholanadi. Olingan natijalar kichik yuk tashuvchi dronlarning optimal konstruktiv yechimlarini tanlash va amaliy loyihalar uchun ilmiy asos yaratishga xizmat qiladi.