(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada madaniy aloqalarda tarjimaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Tarjima turli xalqlar o‘rtasidagi madaniy, ilmiy va adabiy aloqalarni ta’minlovchi muhim vosita sifatida qaraladi. Maqolada tarjimaning badiiy va madaniy funksiyalari, madaniyatlararo muloqotdagi roli hamda tarjima jarayonida yuzaga keladigan madaniy to‘siqlar yoritilgan. Shuningdek, tarjima orqali milliy madaniyatni dunyoga tanitish va jahon madaniyatini o‘zlashtirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.