(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola tarjimaning uslubiy masalalariga bag’ishlangan bo’lib, unda asl matnning uslubiy xususiyatlarini maqsad tilda to’g’ri aks ettirishning ahamiyati tahlil qilinadi. Tarjima jarayonida uslubiy muvofiqlikni ta’minlash, ayniqsa, adabiy va publitsistik matnlarda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada uslubiy ekvivalentlikka erishishdagi qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo’llari, jumladan, tarjima transformatsiyalari va kontekstual yondashuvlar ko’rib chiqiladi. Shuningdek, tarjimonning uslubiy sezgirligi va madaniy bilimlari uslubiy masalalarni hal etishdagi o’rni yoritilgan. Tadqiqot tarjima nazariyasi va amaliyotiga oid muhim xulosalarni taqdim etadi.