(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqola James Clear tomonidan yozilgan "Atomic Habits" kitobidagi qo’shma gaplarning o’zbek tiliga tarjimasi jarayonini IMRAD (Kirish, Metodologiya, Natijalar, Muhokama va Xulosa) modelidan foydalangan holda tahlil qiladi. Tadqiqotda kitobning asosiy g’oyalarini, xususan, kichik o’zgarishlar orqali katta natijalarga erishish kontseptsiyasini saqlab qolgan holda, o’zbek tilining stilistik va grammatik xususiyatlariga mos ravishda qo’shma gaplarni tarjima qilishning samarali usullari ko’rib chiqiladi. Maqolada tarjimadagi qiyinchiliklar, ularning yechimlari va tarjima sifatini oshirish bo’yicha tavsiyalar beriladi. Tadqiqot natijalari "Atomic Habits" kabi ilhomlantiruvchi va amaliy kitoblarning o’zbek tilida sifatli tarjima qilinishiga hissa qo’shadi.