(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola milliy o’ziga xos so’zlar, ya’ni realiyalarning tarjimadagi o’rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Realialar madaniy-tarixiy qadriyatlarni o’zida mujassam etganligi sababli, ularning boshqa tilga to’g’ri va samarali o’girilishi muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada realiyalarni tarjima qilishda yuzaga keladigan asosiy qiyinchiliklar ko’rib chiqiladi hamda ularni tarjima qilishning turli usullari, jumladan, transkripsiya, transliteratsiya, deskriptiv tarjima va ekvivalent tanlash kabi yondashuvlar atroflicha o’rganiladi. Tadqiqot natijalari realiyalarni tarjima qilishda nafaqat lingvistik, balki madaniy kontekstni ham hisobga olish zarurligini ko’rsatadi, bu esa asl matnning ma’no va milliy ruhini saqlashga yordam beradi.