(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Gorio ota romani Onore de Balzak ijodining muhim namunalaridan biri bo‘lib, unda jamiyatdagi ijtimoiy tabaqalanish, insoniy munosabatlar va moddiy manfaatlarning ustuvorligi chuqur tahlil qilinadi. Asarda asosiy e’tibor ota mehrining cheksizligi va farzandlarning beparvoligi o‘rtasidagi keskin ziddiyatga qaratilgan. Gorio obrazida fidoyilik, mehr va qurbonlik timsoli aks etgan bo‘lsa, uning qizlari orqali esa manfaatparastlik va ma’naviy inqiroz ochib beriladi. Roman voqealari Parij jamiyatining turli qatlamlari misolida rivojlanib, insoniy qadriyatlarning yemirilishi, boylikka intilish va axloqiy tanazzul muammolarini yoritadi. Ushbu asar orqali muallif o‘quvchini jamiyatdagi adolatsizlik va ma’naviy inqiroz haqida chuqur mushohada yuritishga undaydi.