(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mobil hamyon va elektron hamyon tushunchalarining iqtisodiy-texnologik mohiyatini aniqlash, ularning ishlash prinsiplari va institutsional farqlarini tizimli tahlil qilishga qaratilgan. Tadqiqotda taqqoslama tahlil, funksional yondashuv va risklar bo‘yicha klassifikatsiya qo‘llandi. Ilmiy yangilik sifatida hamyonlarni identifikatsiya darajasi, to‘lov instrumеnti va ekotizim integratsiyasi kesimida ajratuvchi mezonlar taklif etiladi hamda amaliy tavsiyalar asoslanadi.