(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada kriptovalyuta narxlarining o‘zgaruvchanligiga ta’sir etuvchi asosiy omillarni har tomonlama tahlil qilishga bag‘ishlangan. Ishda makroiqtisodiy sharoitlar, kriptovalyutaga xos texnologik va bozor omillari, tartibga solish mexanizmlari hamda bozor sentimenti kabi turli xil omillarning narx dinamikasiga ta’siri o‘rganiladi. ARCH va GARCH modellari kabi metodologik yondashuvlar asosida olib borilgan tadqiqotlar natijalari sintez qilinib, inflyatsiya, foiz stavkalari, konchilik xarajatlari va texnologik yangiliklar narx volatilligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi ta’kidlanadi. Ish investorlar uchun samarali risk menejmenti strategiyalarini ishlab chiqish va barqaror investitsiya muhitini yaratish uchun tartibga soluvchi organlar uchun muhim tavsiyalar beradi.