(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
O’zbekiston Respublikasi mustaqillik yillarida gender tengligini ta’minlashga qaratilgan keng ko’lamli islohotlarni amalga oshirdi. Ushbu maqola mamlakatda gender tengligi siyosatining huquqiy asoslari, institutsional mexanizmlari hamda erishilgan yutuqlarni tahlil qiladi. Shuningdek, ayollar va erkaklar o’rtasidagi teng huquq va imkoniyatlarni ta’minlash yo’lidagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo’yicha istiqbolli yo’nalishlar ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari O’zbekistonda gender tengligini yanada mustahkamlash bo’yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.