(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Bu maqola tarjima jarayonida yuzaga keladigan grammatik xususiyatlar va ularning nazariy-amaliy jihatlarini tahlil qiladi. Unda manba va maqsad tillarining grammatik tizimlaridagi farqlar tarjima sifatiga qanday ta’sir ko’rsatishi atroflicha o’rganiladi. Muallif grammatik ekvivalentlikni ta’minlash, sintaktik tuzilmalarni moslashtirish va morfologik o’zgarishlarni boshqarish bo’yicha samarali strategiyalarni taklif etadi. Tadqiqot tarjimashunoslik sohasidagi mutaxassislar va talabalar uchun qimmatli ma’lumotlar beradi.