(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining uran mineral-xomashyo bazasi, ayniqsa Markaziy Qizilqum hududidagi konlarning geologik xususiyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot Sug‘rali koni misolida olib borilib, unda uran ma’danlashuvining joylashish qonuniyatlari stratigrafik, litologik va gidrogeologik omillar asosida tahlil qilingan. Qatlamli oksidlanish zonalarining roli, rudalarning tarkibi va shakllanish sharoitlari aniqlangan. Shuningdek, konning sanoat ahamiyati va istiqbollari baholangan. Olingan natijalar uran konlarini qidirish va prognozlashda muhim ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.