(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdulhamid Cho‘lponning “Qurboni jaholat” hikoyasi misolida ijtimoiy adolatsizlik muammosi badiiy jihatdan tahlil qilinadi. Unda Eshmurod obrazi orqali jaholat, ishonchsizlik va adolatsizlikning inson taqdiriga ta’siri ochib beriladi. Maqolada asardagi konflikt va tragik yakun orqali muallifning g‘oyaviy pozitsiyasi yoritiladi.