(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola 19-asr Xiva xonligining atoqli namoyandasi Komil Xorazmiyning yangi ma’rifatparvarlik harakatidagi o’rnini tahlil qiladi. Unda Komil Xorazmiyning adabiyot, musiqa, xattotlik va davlat boshqaruvi sohalaridagi faoliyati, shuningdek, uning islohotchi g’oyalari atroflicha o’rganiladi. Maqola Komil Xorazmiyning o’z davri madaniy-ma’rifiy hayotiga qo’shgan ulkan hissasini yoritib beradi. Uning merosi bugungi kunda ham o’z dolzarbligini yo’qotmagan bo’lib, milliy o’zlikni anglash va ma’naviy yuksalish yo’lida muhim ahamiyat kasb etadi.