(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Abdulhamid Cho‘lponning “Qor qo‘ynida lola” hikoyasi badiiy, ramziy hamda ijtimoiy-psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda jadidchilik davri adabiyotining asosiy xususiyatlari, inson ruhiyati tasviri va jamiyatdagi ijtimoiy muammolar ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Hikoyadagi “qor” va “lola” obrazlarining ramziy mazmuni ochib berilib, ular orqali muallif ilgari surgan g‘oyalar izohlanadi. Shuningdek, asarning tekstologik xususiyatlari va badiiy uslubi ham tahlil qilinadi.