(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada operatsion tadqiqotlar fanining asosiy yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan tarmoqli modellar, transport masalasi hamda potensiallar usuli tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida murakkab tizimlarni modellashtirish, resurslarni samarali taqsimlash va transport xarajatlarini kamaytirish masalalari o‘rganildi. Xususan, transport masalasini potensiallar usuli orqali yechish natijasida optimal reja aniqlanib, umumiy xarajatlarning minimal qiymatiga erishildi. Ushbu yondashuv logistika va boshqaruv jarayonlarining samaradorligini oshirishda, vaqt va resurslarni tejashda muhim o‘rin tutadi.