(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar hayotiga sotsiologik ta’siri o‘rganiladi. Ijtimoiy tarmoqlar yoshlarning ijtimoiy munosabatlari, shaxs shakllanishi, psixologik holati hamda madaniy, axloqiy va siyosiy faolligiga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar orasidagi ijtimoiy izolyatsiya, kiberzo‘ravonlik,noqonuniy daromad kabi salbiy ta’sirlari bilan birga, ularning fuqarolik faolligi va ijtimoiy moslashuvini rivojlantirishdagi ijobiy roli va shaxsiy rivojlanishdagi ijobiy ta’sirini ham ko‘rsatib o‘tiladi. Sotsiologik yondashuv asosida yoshlarni onlayn maydonlardan ongli foydalanishga yo‘naltirish zarurligi ta’kidlanadi.