(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada gidronimlar, ya’ni suv havzalari nomlarining lingvistik xususiyatlari, tarkibiy komponentlari va kelib chiqishi tahlil qilinadi. Gidronimlar Onomastika va Toponimika doirasida o‘rganilib, ularning tarixiy, geografik va madaniy ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, gidronimlarning asosiy, aniqlovchi va tur bildiruvchi komponentlari misollar asosida tushuntiriladi. Maqola suv obyektlari nomlari orqali xalqning o‘tmishi, yashash muhiti va til taraqqiyotini o‘rganish imkonini beradi.