(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Sug‘urta tashkilotlarida nazorat ishlarini tashkil etish sug‘urta faoliyatining samarali va qonuniy amalga oshirilishini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Sug‘urta sohasida nazorat tizimi sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy barqarorligini, mijozlar manfaatlarini himoya qilishni va bozordagi adolatli raqobatni ta’minlashni maqsad qilgan. Shu sababli, sug‘urta tashkilotlarida nazorat ishlarini tashkil etish jarayoni puxta rejalashtirilgan va tizimli bo‘lishi kerak.