(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada skripka cholg‘u asbobining tarixiy shakllanish jarayoni, uning rivojlanish bosqichlari hamda jahon musiqa madaniyatidagi o‘rni tahlil etiladi. Tadqiqot davomida skripkaning qadimgi kamonli cholg‘ular bilan bog‘liqligi asoslab beriladi va uning zamonaviy ko‘rinishga kelish jarayoni yoritiladi. Shuningdek, skripkaning ta’lim tizimidagi o‘rni, o‘quvchilarning estetik tafakkurini rivojlantirishdagi roli va tarbiyaviy imkoniyatlari ochib beriladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, skripka ijrochiligi yoshlarning nafaqat musiqiy, balki intellektual va shaxsiy rivojlanishiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.