(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasida Milliy gvardiya surishtiruv bo‘linmalari faoliyati ustidan prokuror nazoratining tashkiliy-huquqiy asoslari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Prokuror nazoratining mohiyati, vazifalari, shakllari va usullari ochib berilib, amaldagi qonunchilik asosida surishtiruv jarayonida qonuniylikni ta’minlash mexanizmlari o‘rganiladi. Shuningdek, Milliy gvardiya organlari faoliyatida prokuror nazoratining o‘rni, samaradorligini oshirish muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy jihatdan asoslab beriladi.