(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida Milliy gvardiya surishtiruv bo‘linmalari faoliyati ustidan prokuror nazoratini amalga oshirishning huquqiy asoslari, tashkiliy tizimi hamda amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, surishtiruv organlari faoliyatida qonuniylikni ta’minlashda prokuror nazoratining o‘rni, uning samaradorligini oshirish yo‘llari va mavjud muammolar yoritiladi. Maqolada milliy qonunchilik normalari asosida prokuror nazoratining shakllari va usullari tizimli ravishda ochib berilgan.