(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Milliy gvardiya surishtiruv bo‘linmalari faoliyati ustidan prokuror nazoratini amalga oshirishning protsessual va taktik jihatlari tahlil qilinadi. Amaldagi qonunchilik normalari, ularning qo‘llanilish amaliyoti hamda mavjud muammolar o‘rganilib, nazorat samaradorligini oshirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi. Shuningdek, surishtiruv jarayonida qonuniylikni ta’minlash, fuqarolar huquq va erkinliklarini himoya qilish hamda prokuror nazoratining zamonaviy mexanizmlarini joriy etish masalalari yoritiladi.