(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada antroponimlar, ya’ni inson ismlari ishtirok etgan maqollar lingvistik va madaniy jihatdan tahlil qilinadi. Maqollarda kishi ismlarining semantik va ramziy ma’nolari o‘rganiladi. Ularning xalq tafakkuri, ijtimoiy munosabatlar va axloqiy qarashlarni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, antroponim komponentli maqollarning nutqdagi obrazlilikni kuchaytirishi va tarbiyaviy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida bunday maqollar milliy madaniyat va til boyligining muhim qismi ekanligi aniqlanadi.