(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bolalar va o‘smirlar sog‘lig‘ini saqlash hamda mustahkamlashda gigiyena va profilaktikaning ilmiy asoslari yoritilgan. Sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda to‘g‘ri ovqatlanish, jismoniy faollik, shaxsiy gigiyena, kun tartibi va zararli odatlardan himoyalanishning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, profilaktik tadbirlarning bolalar organizmiga ta’siri hamda kasalliklarning oldini olishdagi roli ko‘rib chiqilgan.